Prosinec 2016

Černá vdova

17. prosince 2016 v 18:00 Nejnebezpečnější zvířata na světě
5.Černá vdova
Velikost: až 1,5 centimetrů
Barva: černý podklad, červená kresba
Výskyt: tropy, subtropy, Severní a Jižní Amerika, jižní Evropa
Potrava: mouchy, kobylky, brouci, pavouci, drobní obratlovci, jako jsou ještěrky
Zbraně: jed
velmi nebezpečnáVýsledek obrázku pro černá vdova

Chobotnice kroužkovaná

10. prosince 2016 v 17:48 Nejnebezpečnější zvířata na světě
4.Chobotnice kroužkovaná
Velikost: 10 až 20 centimetrů
Barva: světle hnědá, při ohrožení tyrkysové kroužky
Výskyt: pobřežní vody Filipín, Indonésie, Papuy-Nové Guiney, Šalamounových ostrovů a Austrálie
Potrava: mlži, korýši
Zbraně: jed
smrtelně nebezpečná
Výsledek obrázku pro chobotnice kroužkovaná

Varan komodský

10. prosince 2016 v 10:40 Nejnebezpečnější zvířata na světě
3.Varan Komodský
Délka: 1,9 až 3 metry
Barva: zemitě hnědá, šedozelená
Výskyt: ostrovy Indonésie
Potrava: ještěrky, hadi, ptáci, opice, jeleni, divoká prasata, vodní buvoli, ale i mršiny
Zbraně: jed
nebezpečný
Výsledek obrázku pro varan komodský

Plyvající kobra

10. prosince 2016 v 10:36 Nejnebezpečnější zvířata na světě
2.Plivající kobra
Délka: v závislosti na druhu 80 centimetrů až 2,7 metru
Barva: černá, tmavě červená, šedá, olivová, žlutohnědá, částečně s pruhy
Výskyt: Afrika, Jihovýchodní Asie
Potrava: hlodavci, drobní plazi, ptáci, vejce
Zbraně: jed
smrtelně nebezpečná

Výsledek obrázku pro plivající kobra

Černý panter

10. prosince 2016 v 10:34 Nejnebezpečnější zvířata na světě
1.Černý panter
Velikost: výška 45 až 80 centimetrů a délka 1,9 metru.
Barva: Černá
Výskyt: Afrika, Asie, Arabský poloostrov
Potrava: kopytníci, ptáci, opice, plazi
Zbraně: rychlost, síla, ostré zuby a drápy
Smrtelně nebezpečnýVýsledek obrázku pro černý panter

Lední medvědi

10. prosince 2016 v 9:41
Medvěd lední si své jméno plně zaslouží, na artktickém ledu je bytostně závislý. Pevninu potřebují pouze samice v době, kdy rodí mláďata, jinak jsou hlavním životním prostředím těchto medvědů led a ledové kry plavoucí oceánem. Na ledových ktách odpočívají, páří se a především loví tuleňe, svou hlavní kořist. Oteplování, kvůli kterému v Antarktidě led stále rychleji ubývá, tak znamená největší hrozbu právě pro ně. Za kořistí musejí podnikat stále delší cesty, což ohrožuje hlavně samice s mláďaty. Medvíďata hůř snášejí hladovění, a pokud následují svou matku na dlouhých cestách oceánem od jedné kry ke druhé, rychleji se vyčerpávají a mnohá z nich svou pouť nedokončí.


Výsledek obrázku pro lední medvěd



Prima Play Město ledních medvědů:http: //play.iprima.cz/mesto-lednich-medvedu

Nigel Marven

8. prosince 2016 v 17:31
Nigel Marven je britský zoolog ,který je průvodcem v mnoha seriálech , např. Putování s dinosaury, Pandí dobrodružství s Nigelem Marvenem a Prehistorický park , který je asi nejznámější.Narodil se v roce 1960.Jeho poředy jsou často vysílány na Animal planet nebo Prima Zoom . Každou neděli ve 20:00 na Prima Zoom Velká plavba s Nigelem Marvenem.

odkaz ne jeho stránku: http://www.nigelmarven.com/