Urzon kanadský

31. srpna 2017 v 14:10 |  Savci
Urzon kanadský žije hlavně v lesích Kanady,Aljašky a na severu a na západě USA,ale můžeme ji vidět i ve vysokohorských arktických oblastech, takže je velmi přizbůsobivý. Patří mezi savce, kteří jsou aktivní hlavně v noci jako ježek.Často se schovává na stromech.Není ohrožený druh.Je to býložravec.Mohou se dožít až osmnácti let. Natáhlý může s ocasem dosahovat skoro až 1 metr délky.Samci mohou vážit až 18 kg.Jejich ostny mohou být dlouhé až 8 centimetrů a tlusté až 2 milimetry, ostnů mají asi 30 000.Indiánské ženy často jejich ostny používaly k zdobením oblečení.
Výsledek obrázku pro urzon kanadský
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 1. září 2017 v 11:36 | Reagovat

Toto je podle mě jedno z nejúžasnějších a nejpodivnějších zvířat...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama