Kojot prérijní

16. května 2018 v 13:23 | Diictodon |  Savci
Kojot prérijní je psovitá šelma.Žije téměř po celé Severní Americe, to znamená ,že je velmi přizpůsobivý, dokáže žít v prériích i zasněžených oblastech jako je Aljaška.Je dlouhý asi metr( ocas 40 centimtrů) a vysoký 60 centimtrů a váží až 20 kilogramů.Nejčastěji se živí ptáky, hlodavci a vidlorohy.Když hladoví tak sežere klidně trávu nebo ovoce.Na kratší vzdálenost běhá velmi rychle.Kojoti bývají často velmi zvědaví, takže když například kempujete v Severní Americe, tak se k vám někdy mohou i přiblížit.Období říje trvá od února do března.Samci mezi sebou soupeří, ale nakonec závisí na samici koho si vybere, samec se samicí zůstává celý život.Kojotí pár pak obstará noru, často po jezevcích nebo liškách, která bude pro mláďata.Březost trvá 9 týdnů, potom se rodí 4-10 mláďat.Rodiče je doprovázejí a učí přežít po dobu dvou let.

Výsledek obrázku pro kojot
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 16. května 2018 v 17:37 | Reagovat

Hezký článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama